Kuidas ma vormistasin sülearvuti ostmiseks kiirlaenu ja selle välja maksin

Mind on alati ahvatlenud kiirlaenud – see on hea võimalus teha ost, millest oled pikka aega unistanud. Nii läks ka sel korral, kui otsustasin osta uhiuue Lenovo sülearvuti. Kauaoodatud ostu sooritamiseks raha ilmselgelt ei jätkunud, mistõttu otsustasin kasutada panga teenuseid. Reklaamplakat rippus otse elektroonikapoes, seetõttu otsustasin kohe kiirlaenu võtta.

Laenutingimused olid piisavalt lojaalsed: otsus mulle laenu anda tehti umbes 10 minuti jooksul, mingeid eriti kummalisi küsimusi ei esitatud. Pangatöötaja küsis viisakalt minu töökoha, sissetuleku suuruse ja perekonna olemasolu kohta, samuti muude tuluallikate kohta. Esitasin kõik andmed ausalt ja ilma liigse paatoseta – selle tulemusena võeti vastu positiivne laenuotsus. Kohe seejärel anti vajalikud dokumendid ja mul oli võimalik osta sülearvuti krediidiga.

Ainus asi, mis oli minu jaoks veidi ootamatu – see oli vajadus teha 10%-line sissemakse. Arvestades, et ostsin ühe ultra-õhukeste sülearvutite uuematest mudelitest, oli see tuntav summa minu eelarvest. Nagu pangatöötaja selgitas, oli ettemaksu vaja, et kontrollida kliendi maksevõimet ja kinnitada tema kavatsuste tõsidust sooritada just see konkreetne ost.

Maksin laenu kahe aasta jooksul ära, makstes korralikult kõik kuumaksed. Loomulikult tuli sülearvuti kogumaksumus minu jaoks veidi kallim, kui see oleks olnud oma raha eest ostes, kuid see-eest nautisin kaks aastat meeldivat eset. Mul oli samuti stiimul paremini töötada, et tulla toime kohustuslike laenumaksetega, töötasin tihti kauem ja asendasin oma kolleege.