Kahtlused ja DANCE MANIA

Oh, alates 28. septembrist toimub Soomes kõige ägedam tantsufestival „DANCE MANIA”. Ma lihtsalt pean seal olema! Nüüdisaegsete tantsuliigutuste ja rahvatantsu koloriidi tandem südantliigutavate, uute ja juba tuttavate muusikakompositsioonide saatel! Aga valguse ja varjude mäng?! Aga õhkkond? Siin on kõike: nii möllu kui hingerahu, ja hullumeelset draivi, ja lõõgastust, ja hingekarjet ja vaikust… kõrvulukustavat vaikust… Ei, midagi sellist ei saa vahele jätta!

Ma olen taolistel festivalidel juba kahel korral käinud. Ja mõlemal korral tundsin, kuidas minu elu tavareaalsus sulas, kadus olematusse, aga minuga toimus taassünd, minust sai uus, täiesti teistsugune inimene! Ja iga kord Soome tantsufestivalilt naastes, läksid minu asjad kodumaal ainult ülesmäge – ma ütlen teile, et see on ajule tõeline restart!

Ja nüüd ma… istun, mõtlen ja mõtisklen selle üle, kuidas pääseda festivalile „DANCE MANIA”. Asi on selles, et ma tegin aasta jooksul mõned väga suured ostud ning paaril korral tuli ka välismaal käia asju ajamas. Finantsolukord on pisut kõikuma löönud, kuid ma vajan just nüüd positiivsust, emotsionaalset laengut, et uue jõuga lahingusse minna! Ah, mul on äärmine vajadus pääseda sinna… sinna, kus ei ole muresid, asjatoimetusi ega askeldamist…

Otsustatud, ma sõidan! Hakkan kohvreid pakkima – plaan on juba küpsenud. Seekord võtan ma mingisuguse kiirlaenu, aga tagasi jõudes – võimaldavad minu taastunud jõuvarud kõik mitmekordselt tagasi teenida! Ma tean, ma usun, ma olin seal, ma elasin kõik läbi!