Oh, uusaasta on juba möödas…

Kui palju ma olen pidanud ootama, kuni sain oma abikaasalt sellise kingituse, nagu ma tahtsin. Kuid võin öelda, et see ei olnud lihtne … Ta on mul praktiline mees, ratsionaalne, tal on kingitustest oma arusaam.

Sellel uusaastal otsustas mu teinepool panna mulle puu alla sea (läbi kriipsutatud) panni. Panni!!! Mis see siis on? Kuidas siis nii? Ei, ma saan muidugi aru – selline moodne pann, suure läbimõõduga, ülihea teflon-kattega, eemaldatava käepideme ja klaaskaanega … aga … kas siis tüdrukud unistavad sellest?!

Aitäh tema kolleegidele, vihjasid õigeaegselt, et abikaasa unistab salaja sellest, et süüa iga päev suurel hulgal pannkooke. Ei, sellist õnne pole mulle vaja! Mul, muide, sõrm nutab, ei, lausa karjub, nii väga tahab uut sõrmust, briljandikesega …

Muidugi, sõrmuse ma oleksin võinud ka ise osta. Näiteks oleks võinud loobuda aastasest jõusaali abonemendist, kolm aastat mitte teha maniküüri ja pediküüri, mitte käia viis aastat sõbrannadega klubides, või lihtsalt võtta ilma palgatõendita antavat laenu. Kuid see kõik ei ole minu jaoks – ma armastan üllatusi (minu poolt hoolikalt planeerituid).

Niisiis, mida ma tegin, et saada uueks aastaks briljandiga sõrmus:

  • Ohkasin juveelitoodete reklaami ajal igatsevalt
  • Käisin temaga ainult tänavatel, kus on massiliselt juveelipoode, salonge, butiike, kaupluseid
  • Õhtuti rääkisin sellest, kui hea mees on Annelil (Rosalindal, Sveal, Gerlil) – ostis naisele kuuse alla briljantidega kõrvarõngad (käevõru, ripatsi, kella)
  • Tellisin suure plakati kirjaga “Kingi naisele sõrmus!” – muide, bänner asetseb just meie akna vastas
  • Noh, ja lõpuks nutsin tema ema rinnal … ütlesin, et lausa tunnen, et mees ei armasta mind, ei hinda, ammu pole sõrmust kinkinud … eriti briljantidega, aga mina veel tahtsin talle lapselapse sünnitada – ilusa, terve poisslapse!

Ma ei tea täpselt, mis töötas, kuid aastavahetusööl ilmus minu sõrme sõrmus!!! Selline … lihtsalt ülim unistus: õrn, ilus, täpselt paras ja briljandikesega. Hurraa!

Tõsi, panni pidin siiski ostma. Iseseisvalt. Kolme juuksurikülastuse asemel. Oi, mu abikaasa tuleb varsti töölt koju – ma pean minema.

Läksin pliine praadima – teenin sõrmust välja, pli…